Як правильно їсти фрукти, коли у вас діабет

Для багатьох діабетиків фрукти виглядають безпечним і надійним замінником інших солодощів або десертів. Однак, залежно від конкретних фруктів і ваших обставин, вживання фруктів може бути не такою вже і панацеєю. Проконсультуйтеся зі своїм лікарем або дієтологом, щоб створити план харчування, який включає фрукти як безпечну частину вашого раціону. Зрештою, ви зможете їсти фрукти і слідкувати за протіканням діабету набагато краще.

Оцінюйте, які фрукти потрібно їсти

Вам потрібне діабетичне харчування. Їжте фрукти без добавок. Кращі плоди – це без будь-яких добавок.

Зосередьтеся на:

  • свіжих фруктах;
  • консервованих фруктах у власному соку;
  • заморожених фруктах;
  • сухофруктах;
  • сокак.

 

Вибирайте плоди з низьким глікемічним індексом. Продукти з низьким глікемічним індексом (ГІ) обробляються організмом повільніше і не збільшують рівень цукру в крові. Деякі фрукти з низьким ГІ включають:

  • гранат;
  • виноград;
  • яблука;
  • чорниця;
  • полуниця;
  • сливи.

Уникайте плодів і продуктів з високим глікемічним індексом. Фрукти або страви з високим глікемічним індексом швидше вивільняють цукор у кров, і можуть збільшувати рівень цукру в крові. Таким чином, плоди з високим глікемічним індексом слід споживати лише у помірних умовах людьми з діабетом.

Тримайся подалі від:

  • фруктових десертів з додаванням цукру. Наприклад, полуниці зі збитими вершками;
  • коктейлів з додаванням цукру;
  • варених фруктів, які мають більш концентрований рівень цукру через втрату води;
  • свіжих продуктів з високим глікемічним індексом, як ананас, фініки, кавун, манго і папайя.

Тримайтеся подалі від фруктів з низьким вмістом клітковини. Оскільки волокна сповільнюють швидкість, з якою ваше тіло може поглинати і обробляти цукор, плоди з великою кількістю клітковини найкраще підходять для діабетиків. Багато чого, як фрукти з високим глікемічним індексом, можуть погіршити діабет.

Уникайте плодів, які були очищені.

Не пийте сік без м’якоті.

Тримайтеся подалі від сильно обробленого фруктового соку з низьким вмістом клітковини.

Зосередьтеся на фруктах з високим вмістом клітковини, як яблука, банани та апельсини.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *